Consumul de alimente sănătoase ajută la îmbunătățirea semnificativă a memoriei și a puterii de concentrare.
O memorie bună este influențată de modul în care neuronii transmit fluxuri informaționale în organism.
De aceea, o sănătate precară poate afecta sănătatea funcțiilor creierului.
CITEȘTE ȘI: Învaţă de la specialişti! Cum să alegi cel mai bun şi sănătos somon
Iată care sunt cele 5 alimente care ajută la îmbunătățirea memorie și a concentrării:
1. Somonul
Bogat în grăsimi Omega 3, somonul ajută la îmbunătățirea performanței cognitive, a atenției, protejează creierul împotriva îmbătrânirii și cel mai important aspect este că elimină riscul de depresie.
2. Nucile
Nucile sunt alimente bogate în nutrienți, proteine, fibre, vitamine și antioxidanți care grăbesc viteza procesului informațional și ridicarea nivelului memoriei și concentrării.
3. Ouăle
Ouăle sunt cele mai hrănitoare alimente de pe pământ. Acestea oferă o gamă largă de vitamine, minerale și antioxidanți:
Ouăle conțin de asemenea cantități remarcabile de vitamina D, vitamina E, vitamina K, vitamina B6, calciu și zinc.
4. Ciocolata neagră
Pregătită din 70% până la 100% cacao pură, ciocolata neagră este o sursă perfectă de flavanoli, polifenoli, proantociani și alți antioxidanți.
Acest aliment este bine cunoscut pentru îmbunătățirea fluxului sanguin în organism și pentru că menține sănătatea cardiovasculară.
Ciocolata neagră este, de asemenea, foarte bună pentru menținerea minții agere.
CITEȘTE ȘI: Alimentele care îmbunătățesc sănătatea creierului: Ajută la memorie și concentrare
5. Fructele de pădure
Cu o cantitate mare de antioxidanți, fructele de pădure ajută la memorarea sau învățarea mai ușoară.
Căpșunile, afinele, murele, zmeura și alte tipuri de fructe de pădure ajută la comunicarea rapidă între neuroni.